23948sdkhjf

Marabu sätter färg på K

Färgtillverkaren Marabu med kontor i Malmö presenterar bland annat säkerhetsfärg för indirekt kontakt med livsmedel och demonstrerar hur LED-härdbara screentrycksfärger på förpackningar kan spara energi och minska utsläpp av koldioxid.

Marabus Ultra Pack UVFP screentrycksfärg är GMP-certifierad och godkänd för användning på migreringskänslig PE/PP. Dessa är de mest använda materialen för livsmedelsförpackningar och finns i förpackningsfilmer, plaströr, flaskor och som skyddande skikt i kartonger.

Den lösningsmedelsbaserade färgen Tampa Tex TPX lämpar sig också väldigt bra för indirekt kontakt med mat och livsmedel och kan användas på kapsyler, kryddflaskor och lunchlådor. Marabu inväntar GMP-certifiering för Tampa tex TPX senare i år. Kompatibla färger, substrat och bearbetningsmiljö är dock bara en aspekt av livsmedelssäkerhet. I slutändan bär tillverkaren ansvaret för att tillhandahålla säkra produkter och förpackningar, och konsumenterna ska inte förvänta sig något mindre.

Utskrift på förpackningar kan göras mer energieffektiv med UV-LED-härdbara färger. Marabu, leverantör inom LED-teknik, deltar i utvecklingen av miljövänliga processer hos tillverkare och tryckare. UV-LED härdning innebär många fördelar jämfört med traditionell UV-härdning. Till exempel kräver UV-LED-lampor ingen uppvärmningstid och genererar ingen värme.

Detta minskar deras energiförbrukning och gör att substrat, såsom kosmetiska tuber, inte utsätts för potentiellt skadliga temperaturer under utskrift. UV-LED-lampor använder dessutom endast UV-A-ljus, vilket innebär att de inte genererar något ozon och inte kräver utsugssystem. De har också en mycket lång livslängd. Med rätt färgsystem och partner är byte till UV-LED-teknik en bra investering för alla, menar Marabu.

Marabu hittar du i hall 4, monter C63-1.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Diabs cellplast tar plats i lyxbåt
Värsta svackan spås vara över
Husqvarnas tidigare vd har avlidit
Formsprutning av glas under utveckling
Additivt tillverkade varmkanalsystem
Förväntningarna på nyförsäljning är stor
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.125