23948sdkhjf

Hållbara eco-lösningar i silikon

I sin monter A10, hall 6, fokuserar Wacker GmbH på silikoner och silikonbaserade applikationer för hållbara lösningar inom områdena elektromobilitet, energigenerering och medicinsk teknik

Produktinnovationerna inkluderar silikongummiblandningar framställda på ett resurseffektivt sätt av biometanol, självhäftande silikonprodukter för PC-hybriddelar och ett nytt silikonharts för tillverkningen av värmestabila gjutna delar. Silikonbaserade tillsatser och polymerbindemedel som förbättrar bioplasternas bearbetnings- och slutegenskaper avrundar de ämnen som visas upp i montern.

Vid en presskonferens inför K 2022 lyfte Robert Gnann, vd för affärsdivisionen Wacker Silicones fram nya Elastosil eco. Det är en serie silikongummikvaliteter tillverkade med en resurseffektiv, certifierad process med hjälp av metanol som härrör från växter snarare än från fossila material. Eftersom växtbaserad metanol och dess fossila motsvarighet är kemiskt utbytbara, har produkterna Elastosil och Elastosil eco samma slutegenskaper. Bearbetningsteknikerna är också identiska.

I framtiden kommer Wacker att erbjuda sina kunder "eco"-versioner av åtta av sina silikongummikvaliteter. Dessutom kommer Silmix färdiga gummiblandningar att göras tillgängliga på basis av biometanol på begäran. I montern produceras apelsinskalare av materialet av Silmix eco.

En tredje eco-produktlinje som lanseras är Vinnex eco. Denna linje avser homopolymerer, sampolymerer och terpolymerer baserade på polyvinylacetat. Tack vare sin polaritet är dessa kompatibla med biopolyester och är därför idealiska för modifiering av biologiskt nedbrytbara polymerer och stärkelser.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Cannons senaste lågtrycksdoserare
Tillverkaren inför kortare arbetsvecka utan lönereduktion
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.111