23948sdkhjf

Hållbara lösningar från livscykeln

BASF presenterar sin resa mot målet om en cirkulär ekonomi vid årets K-mässa.

I montern C21-D21, hall 5, visas exempel på hållbara lösningar för industrier som fordon, konstruktion och förpackning. En rad expertpaneldiskussioner hålls också.  

- Vi kommer demonstrera våra förmågor och tankar och visar många samskapande projekt med partners och kunder, sa Martin Jung, vd för BASF Performance Materials, vid en presskonferens inför mässan. Projekten i fråga sträcker sig från produkter som har noll eller låga koldioxidavtryck till produkter gjorda av återvunna råvaror.

Ett annat starkt fokus ligger på digitala och datadrivna värdekedjemodeller som hjälper BASF:s kunder att transformera sig mot en koldioxidneutral framtid. Inom detta område har kemijätten introducerat en digital applikation för att beräkna koldioxidutsläppen från cirka 45 000 av tillverkarens egna produkter.

I montern presenteras även lösningar för att spåra och minska produkters koldioxidavtryck längs hela värdekedjan för olika industrier. Till exempel är BASF medlem i Catena-X, ett samarbete mellan bilindustrin för att bygga ett datadrivet ekosystem.

Kemijätten visar även ett antal lösningar för att minska produkters koldioxidavtryck genom att använda förnybara eller återvunna råvaror som i fallet med Styrenics portföljen inom förpackning och konstruktion.

BASF:s biomassabalanscertifierade material används av kunder såväl från möbelindustrin som industrin för skyddsskor. Bland annat tillverkar ett skyddsskomärke en kolneutral skyddssko som innehåller BASF:s biomassabalanspolyuretan certifierad enligt REDcert2.

Ett annat exempel på hur plast och därmed konsumentprodukter kan tillverkas mer hållbart är friluftsbyxor gjorda av råvaror som erhållits genom kemisk återvinning av uttjänta däck med BASF:s Ultramid Ccycled.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094