23948sdkhjf

Avancerade lösningar för tunnväggigt gods

I sin monter D10 i hall 1, visar Oerlikon HRSflow sitt omfattande sortiment av varmkanalsystem, skräddarsydda för formsprutning av detaljer med små skottvikter. Nya Xp-dysan för tunnväggigt gods, finns också på plats.

Tillämpningar med Oerlikon Flexflows varmkanalteknologi och andra avancerade varmkanallösningar speciellt designade för PCR-material och biopolymerer visas även i montrar hos flera av Oerlikons partnerföretag. 

Oerlikon HRSflow har utökat sin portfölj med komponenter för formsprutning av krävande detaljer med små skottvikter i stabila och pålitliga processer. Tillverkaren erbjuder nu kompletta system för detta marknadssegment, som kräver lösningar med snäva munstycksdelningar. 

En version med en specialbelagd munstycksspets finns tillgänglig för bearbetning av mycket korrosiva polymerer inklusive flamskyddsmedel. För krävande applikationer använder Oerlikon HRSflow SLM (selektiv lasersmältning) för att producera kylkretsar för en rad olika marknadssegment.  

Oerlikon HRSflow nya Xp-serie av ventilmunstycken är designade för att klara tryck upp till 2200 bar och möjliggöra snabba insprutnings- och cykeltider i en stabil process. En innovativ, patentsökt lösning för just detta inom tunnväggformsprutning har utvecklats. Varmkanalsystemet kan användas på mindre formsprutningsmaskiner och passar en maximal plattjocklek på 240 mm.  

I en presentation tillsammans med Engel och Borealis visas att mycket tid kan sparas om alla partners som är inblandade i ett projekt, nyttjar simuleringsmöjligheterna fullt ut. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078