23948sdkhjf

Biesterfeld distributör av DuPont:s nya ECO B-kvalitet

DuPont Mobility & Materials har tillfört en grupp hållbara kvaliteter till sin TPC-ET-produktfamilj Hytrel. Materialen, med beteckningen Hytrel ECO B, är delvis baserade på hållbara råvaror.

DuPont:s distributionspartner Biesterfeld Plastic kommer att distribuera de nya elastomererna i stora delar av EMEA-regionen såväl som i Brasilien. 

I de nya produkterna ersätts polyeterglykolerna i de mjuka segmenten med polyeterglykoler tillverkade av förnybara, växtbaserade råvaror. Andelen förnybara råvaror varierar med hårdheten, som sträcker sig från 30 Shore D till 63 Shore D i standardtyperna. De förnybara materialen står som mest för en andel på upp till 72 viktprocent.  

Prestandan och bearbetbarheten i produkterna har samma kvalitet som de med fossila material, men med ett betydligt mindre koldioxidavtryck. De nya materialen ger också fördelar jämfört med befintliga hållbara Hytrel RS-produkter, eftersom de inte längre behöver separeras fysiskt i återvinningsprocessen. 

Hytrel, termoplastisk eter-ester elastomer (TEEE) har en enastående flexibilitet och flexibilitetssprickningsmotstånd vid både låga och höga temperaturer, från -40°C till 150°C. Andra egenskaper inkluderar god elasticitet, utmärkt motståndskraft mot kompressionssättning och krypning, samt motståndskraft mot svällning i oljor och alifatiska och aromatiska kolväten i medeltemperaturområdet.  

Hytrel ECO B-kvaliteterna tillverkas i enlighet med massbalansmetoden som anges i ISCC Plus-standarden.  

DuPont Mobility & Materials kommer att visa upp applikationer tillverkade av Hytrel ECO B i sin monter C43 i hall 6, på den kommande K 2022 mässan. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094