23948sdkhjf

Biesterfeld distributör av DuPont:s nya ECO B-kvalitet

DuPont Mobility & Materials har tillfört en grupp hållbara kvaliteter till sin TPC-ET-produktfamilj Hytrel. Materialen, med beteckningen Hytrel ECO B, är delvis baserade på hållbara råvaror.

DuPont:s distributionspartner Biesterfeld Plastic kommer att distribuera de nya elastomererna i stora delar av EMEA-regionen såväl som i Brasilien. 

I de nya produkterna ersätts polyeterglykolerna i de mjuka segmenten med polyeterglykoler tillverkade av förnybara, växtbaserade råvaror. Andelen förnybara råvaror varierar med hårdheten, som sträcker sig från 30 Shore D till 63 Shore D i standardtyperna. De förnybara materialen står som mest för en andel på upp till 72 viktprocent.  

Prestandan och bearbetbarheten i produkterna har samma kvalitet som de med fossila material, men med ett betydligt mindre koldioxidavtryck. De nya materialen ger också fördelar jämfört med befintliga hållbara Hytrel RS-produkter, eftersom de inte längre behöver separeras fysiskt i återvinningsprocessen. 

Hytrel, termoplastisk eter-ester elastomer (TEEE) har en enastående flexibilitet och flexibilitetssprickningsmotstånd vid både låga och höga temperaturer, från -40°C till 150°C. Andra egenskaper inkluderar god elasticitet, utmärkt motståndskraft mot kompressionssättning och krypning, samt motståndskraft mot svällning i oljor och alifatiska och aromatiska kolväten i medeltemperaturområdet.  

Hytrel ECO B-kvaliteterna tillverkas i enlighet med massbalansmetoden som anges i ISCC Plus-standarden.  

DuPont Mobility & Materials kommer att visa upp applikationer tillverkade av Hytrel ECO B i sin monter C43 i hall 6, på den kommande K 2022 mässan. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Var tredje svenskt industriföretag flaggar för varsel
Klimatpositiv komposit i tiden
Massbalanserad BR och S-SBR är här
Trenden är tydlig
Intressant framtid väntar
Positiva framtidsutsikter
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.109