23948sdkhjf

Arburg presenterar sin plan A

I sin monter (Hall 13/A13) och i paviljongen ArburgGreenWorld kopplat till VDMA, Circular Economy Forum, visar maskintillverkaren sitt bidrag och sin roll inom bevarandet av resurser.

-  Med vår Plan A vill vi förmedla vårt engagemang och bidrag genom att presentera lösningar för de viktiga globala frågorna om hållbarhet, cirkulär ekonomi och koldioxidminskning, säger Juliane Hehl, delägare och ansvarig för marknadsföring och affärsutveckling på Arburg GmbH.

På sin närmare 2300 kvadratmeter stora monteryta visas hur digitalisering leverera hållbarhet, exempelvis genom riktad sortering och återvinning av plast. Verktygen inkluderar R-Cycle-initiativet och märkningstekniker som vattenstämplar eller QR-koder som appliceras på produkter under tillverkningsprocessen. Arburgs styrsystem Gestica har utrustats med olika digitala hjälpsystem för att göra det enklare för kunderna att hantera problemet med varierande materialkvalitet på återvinningsmaterial, vilket också demonstreras.

I montern visas totalt åtta hydrauliska, hybrid och elektriska maskiner med låstryck från 35 till 650 ton, samt två skrivare för additiv tillverkning. Alla formsprutningsmaskiner är försedda med robotsystem, i vissa fall med nyckelfärdiga system och länkade med kundportalen Arburg Xworld.

För första gången visas Varimos plug-in från Simcon, som demonstrerar effekterna vid förändring av maskinparametrarna baserad på AI. En annan spektakulär nyhet produceras i ett högpresterande verktyg i hybridmaskinen 1120 H med låskraft på 650 ton. I inte mindre än tre maskiner visas tillverkning med olika typer av återvunnen plastråvara.

En annan definitiv höjdpunkt inom området för verktygsteknik är Allrounder Cube 1800 med ett 8+8+8 kavitetsverktyg med ny CITI-teknologi från Foboha. Trekomponentskuben producerar en funktionell komponent av PP, TPE och POM. En sexaxlig robot fyller simultant verktyget, kyler det och avformar sedan detaljerna.

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094