23948sdkhjf

Stärker sin hållbara produktportfölj

I sin monter, Hall 6/A62, på K 2022 visar Mocom applikationer från sin produktportfölj, med ett stärkt hållbart innehåll.

Bland annat betonas tekniska termoplastiska kompound för Wi-Fi eller radartillämpningar, bränslecells- och batteriteknik samt ekologiskt hållbara material. Kompounderaren fokuserar också på nya färgtrender inom belysningstillämpningar.

Som svar på övergången från fossilbaserade motorer till elfordon har Mocom utökat sin produktportfölj: För bränslecells- och batteriapplikationer ligger fokus på kompounden Alcom (ABS), Altech (UV-stabiliserad ABS), Alfater XL (PP/EPDM) och Tedur (PPS) med hög renhet, ledningsförmåga, flamskydd eller skärmningsegenskaper. Nya krav gäller även för kyl- och temperaturregleringssystem i elfordon.

Med sitt varumärke Altech NXT PP (PP med glasfiber, glaspärlor och eller mineral), erbjuder Mocom ett alternativ till konventionella polyamider.

Med Alcom LDDC MC (polykabonat med metalliska färger) har kompounderaren lagt till tre nya färgade kompound med metallisk effekt till sin portfölj. De ljusgenomsläppliga färgvarianterna är baserade på polykarbonat och är utrustade för homogen ljuseffekt med god ljusspridning. Med denna kombination utökas de möjliga tillämpningarna till att inkludera belysta dekorpaneler i metallisk effektfärg. Förutom färgerna grått, rött och vitt kan individuella färginställningar anpassas på begäran. 

Mocom är en del av Otto Krahn Group, och systerbolag med Albis bland annat. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tillståndet nu i sin hand
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Hexpols investering för framtiden
Plats- och energieffektiv teknik
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.141