23948sdkhjf

Hållbar portfölj ska växa

Domo Chemicals ställer ut på K 2022 och lyfter där fram sina polyamidbaserade lösningar.

Montern kommer vara indelad i olika områden. Ett av dessa är “Technyl Xperience” där innovativa polyamidlösningar visas. Ett annat är en hållbarhetshörna där Domo lyfter fram sina hållbarhetsmål för 2030, med fokus på koldioxidutsläpp, förnybar energiförbrukning och kundlösningar. 

Domo har som mål att utöka andelen cirkulära produkter i sin palett av tekniskt material från dagens 10 procent till 20 procent till 2030 och 30 procent till 2035. Utveckling av nya cirkulära kvaliteter och ökad råvara är nära kopplat till planerna för CO2-minskning. 

- Den senaste utvecklingen inom lättviktsmetallersättning, termisk hantering och e-mobilitet förstärker det globala behovet av hållbara polyamidbaserade prestandalösningar, sa Yves Bonte, vd för Domo Chemicals, vid en träff med den internationella presskåren i slutet av juni. 

I montern kommer företaget visa nya hållbara lösningar baserade på varumärket Technyl 4earth för fordonssektorn. Domo presenterar även sitt utbud av kemiska mellanprodukter, baspolymerer och prestandafibrer. Besökare kan bland annat lära sig mer om de senaste Nyleo prestandafiberinnovationerna med förbättrat flamskydd, förbättrad biologisk nedbrytbarhet och bakteriostatiska egenskaper. Sist men inte minst presenteras en blockkedjelösning vilken kan användas för att identifiera plast. 

- Det här är en spännande lösning som kommer kunna hjälpa oss att bli en trovärdig partner inom plaståtervinning, sa Wilfred Debas och Yves Bonte vid presskonferensen.  

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11