23948sdkhjf

Senoplast utökar sitt gröna sortiment

Senoplast Lepsch & Co. GmbH har tagit ytterligare en extruderingslinje i drift vid huvudfabriken i Piesendorf, Österrike.

Den totala investeringen för produktionslinjen och produktionshallens nya till- och frånluftssystem uppges uppgå till 7,5 miljoner euro, motsvarande knappt 83 MSEK.

I den nya extruderingslinjen produceras halvfabrikat av ABS, ABS/PMMA, ABS/PC och PS med olika präglingar. Den ökade driftsättningen innebär en årlig ökning av produktionskapaciteten med cirka 4 500 ton.  

- Den nya produktionsanläggningen är en betydande investering i framtiden för att säkra jobb i regionen och för att stärka vår position på marknaden, säger Günter Klepsch, vd för Senoplast. 

Vid byggandet av extruderingslinjen försågs även produktionshallen med ett nytt till- och frånluftssystem. Detta innebär att klimatvänlig uppvärmning och kyla och betydande besparingar i koldioxidutsläpp möjliggörs, uppger företaget. 

Även på produktsidan tar Senoplast ytterligare ett steg för att minska sitt koldioxidavtryck och uppnå koldioxidneutralitet. Utöver företagets redan tillgängliga möbelfolier från sortimentet Senosan ECO, som till stor del är tillverkade av återvunna plastströmmar, ska bioplaster under varumärket Senosan ECO-B utöka det klimatvänliga produktsortimentet. Företaget använder här massbalansmetoden, där förnybara råvaror används som ersättning för fossila råvaror redan i början av produktionskedjan.  

- Vi har den ISCC Plus-certifiering som krävs för detta, vilket är ett stort steg mot målet om klimatneutral produktion vid Piesendorf-anläggningen, säger Klepsch.  

Senoplast arbetar även med att utveckla bioplast baserad på PLA.

Källa: Källa: K-Aktuell 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078