23948sdkhjf

Trelleborg AB i nytt storförvärv

Minnesota Rubber & Plastics plockas in i Trelleborg Sealing Solutions.

Trelleborgkoncernen har tecknat avtal om att förvärva amerikanska Minnesota Rubber & Plastics för 950 miljoner USD (cirka 9,5 miljarder kronor). Säljaren är ett bolag inom det globala investmentbolaget KKR.

Affären förväntas vara slutförd innan årsskiftet 2022.

Det förvärvade bolaget är ett starkt och väletablerat företag i Nordamerika, verksamt inom flera snabbväxande industrier som exempelvis medicinsk utrustning, vattenhantering och livsmedel, samt inom flera industriella applikationer. Företaget är en stor tillverkare av polymera och termoplastiska komponenter och systemlösningar till tekniskt krävande applikationer. 

– Förvärvet är ett stort steg för Trelleborg Sealing Solutions. Affärsområdet kommer att bli lika starkt i Nordamerika som dess redan etablerade position i Europa, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef för Trelleborg, i ett pressmeddelande. 

Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions, uppger att det förvärvade företaget toppmoderna innovationscenter möjliggör en accelererad produktutveckling och kommer att stärka affärsområdet inom FoU och inom exempelvis hälsovård & medicinteknik. 

Minnesota Rubber & Plastics bildades 1945 och omsätter cirka 2 250 MSEK med god lönsamhet och stark försäljningstillväxt. Företaget har sitt huvudkontor och innovationscenter utanför Minneapolis, USA, och har totalt åtta tillverkningsenheter globalt, varav fyra i USA samt en vardera i Mexiko, England, Tjeckien och Kina. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141