23948sdkhjf

E-mobilitet och hållbarhet

Ascend Performance Materials har presenterat några av de höjdpunkter som materialtillverkaren lanserar på mässan.

Företaget har som mål att minska sina utsläpp av växthusgaser med 80 procent till 2030. Målet kommer dock att nås redan 2023 (scope 1), sa företagets vice vd Isaac Khalil, vid en presskonferens i Rotterdam. Khalil sa även att företaget kommer att börja använda biobaserad råvara och beskrev sina planer för att uppnå ISCC+-certifiering för sin produktion genom hela polyamidkedjan. Redan år 2023 kommer Ascend att erbjuda biobaserad akrylnitril, hexametylendiamin och polyamider. 

Vidare har Ascend ingått partnerskap med ett företag i Kalifornien för tillgång på återvunnen PA66. Namnet på samarbetspartnern avslöjas först under K 2022. Ascend har redan idag produkter som innehåller 100 procent PIR. Inför mässan kommer Ascend även att offentliggöra namnet på en kund kring PCR.  

Några av produkterna som kommer att presenteras i montern är Vydyne Thermaplus, en ny teknikplattform av PA66-kvaliteter för fästelement; designade som en smartare ersättning för PA46. Starflam, flamskyddade polyamider som är UL-gult certifierade material utformade för att uppfylla en mängd olika prestandakrav. HiDura är slutligen en portfölj av långkedjiga polyamider för konsumentgods och konnektorer, samt sampolymerer för filmer som gör förpackningar mer hållbar. 

Inom området för e-mobilitet har Ascends team av utvecklingsingenjörer och polymerforskare bland annat skapat en ny lösning för att dämpa buller och vibrationer i elfordon. Vydyne AVS är en PA66 som effektivt dämpar högfrekventa vibrationer vid motorn, vilket leder till en 80 procentig minskning av kupéns ljudnivå. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078