23948sdkhjf

Ändamålsenliga TPV:er

Mocom, systerbolag till Albis och en del av Otto Krahn Group, har tagit fram fyra termoplastiska vulkaniserade elaster (TPV), vilka nyligen kommersialiserades.

De fyra kvaliteterna ryms inom tillverkarens varumärke Alfater XL. TPV kombinerar typiska egenskaper hos elaster som har mycket bra kompressionssättning, med termoplaster med hög bearbetbarhet, färgbarhet och återvinningsbarhet i ett och samma material.  

De nya kvaliteterna är Alfater XL FT: en TPV producerad med höga renhetskrav, låga utsläpp och i en optimerad processmiljö, vilket gör den intressant för flexibla lösningar i nya mobilitets- och energilagringsapplikationer som bränsleceller.  

Alfater XL EC: är en kvalitet med speciell elektrisk ledningsförmåga, vilket gör den intressant för applikationer för offentlig strömförsörjning eller inom e-mobilitetssektorn. 

Alfater XL 3EFSL: en kvalitet med låg friktion och förbättrade glidegenskaper, vilket gör den lämplig där god ytkvalitet och låg friktion är viktigt. 

Mocom lanserar även hållbara Alfater XL ECO: ett kompound helt baserat på återvunnen PP och, om så önskas, förnybara råvaror av biobaserad EPDM.  

Mocom producerar termoplastiska kompound för fordons-, hälsovårds-, sport- och fritids-, bygg- och anläggnings- samt el- och elektroniksektorerna. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078