23948sdkhjf

Ändamålsenliga TPV:er

Mocom, systerbolag till Albis och en del av Otto Krahn Group, har tagit fram fyra termoplastiska vulkaniserade elaster (TPV), vilka nyligen kommersialiserades.

De fyra kvaliteterna ryms inom tillverkarens varumärke Alfater XL. TPV kombinerar typiska egenskaper hos elaster som har mycket bra kompressionssättning, med termoplaster med hög bearbetbarhet, färgbarhet och återvinningsbarhet i ett och samma material.  

De nya kvaliteterna är Alfater XL FT: en TPV producerad med höga renhetskrav, låga utsläpp och i en optimerad processmiljö, vilket gör den intressant för flexibla lösningar i nya mobilitets- och energilagringsapplikationer som bränsleceller.  

Alfater XL EC: är en kvalitet med speciell elektrisk ledningsförmåga, vilket gör den intressant för applikationer för offentlig strömförsörjning eller inom e-mobilitetssektorn. 

Alfater XL 3EFSL: en kvalitet med låg friktion och förbättrade glidegenskaper, vilket gör den lämplig där god ytkvalitet och låg friktion är viktigt. 

Mocom lanserar även hållbara Alfater XL ECO: ett kompound helt baserat på återvunnen PP och, om så önskas, förnybara råvaror av biobaserad EPDM.  

Mocom producerar termoplastiska kompound för fordons-, hälsovårds-, sport- och fritids-, bygg- och anläggnings- samt el- och elektroniksektorerna. 

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Protec breddar med ny huvudman
Specialutformad blandare
Piovan tar över tillgångar från kursad konkurrent
Thulins konkurs: Nu auktioneras konkursboet ut
Nolato Polymer får ny vd
Katastrofbostäder av 100 % plastrecyklat
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.141