23948sdkhjf

Växtbaserat processhjälpmedel

Presskonferenserna inför K 2022 har börjat rulla igång. Vid en konferens i Rotterdam, Nederländerna, gav danska Palsgaard ett smakprov på vad de kommer att visa i sin monter D20, i hall 7, plan 1.

Palsgaard lanserar en växtbaserad tillsats som kan användas som drop-in lösning för vid polymerisering av polyeten och polypropen. Representanter för det danska bolaget presenterade den nya anti-nedsmutsningstillsatsen vid en konferens i Rotterdam, inför mässan.

Tillsatsen, Einar 981, ska användas under polymerisationsprocessen av PP och PE, som ersättare för befintliga tillsatser som etoxylerande amin. 

Företagets affärsutvecklingschef, Bjarne Nielsen, bekräftade att den nya tillsatsen är växtbaserad och livsmedelsgodkänd. Nielsen förklarade att statisk uppbyggnad under polymerisation kan orsaka nedsmutsning av reaktorväggen. Den nya tillsatsen arbetar för att ta bort denna effekt och hjälper PP- och PE-producenter att upprätthålla reaktorns kylningseffekt.

Den växtbaserade tillsatsen levereras som en klar, pumpbar vätska för användning i befintliga doseringssystem. Den aktiva föreningen är en polyglycerolester (PGE), en blandning av fettsyror som härrör från RSPO-certifierad hållbar palmolja. 

- Som en icke-toxisk och livsmedelskontaktgodkänd antinedsmutsningstillsats, är produkten en drop-in regulatorisk lösning för att ersätta befintliga etoxylerade aminer. Den kan också användas som ett mer effektivt alternativ till sorbitanmonooleater. Detta gör den till en idealisk processtillsats vid polymerisation av PP- och PE-material för känsliga applikationer som medicinsk utrustning och barnmatsbehållare, sa Ulrik Aunskjaer, affärschef för biospecifika additiver på Palsgaard. 

Artikeln är en del av vårt tema om K 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109