23948sdkhjf

DuPont Biomaterials sålt

Kinesiska Huafon Group har förvärvat DuPonts biomaterialenheter för cirka 240 miljoner dollar (2,172 miljarder kronor).

De förvärvade enheterna kommer samlas under Huafon Groups nyetablerade, fristående företag, Covation Biomaterials, som kommer att ha sitt huvudkontor i Delaware, USA.  

- Som leverantör av biobaserade materiallösningar är vi en viktig inkörsport till en mer cirkulär ekonomi. Hållbara försörjningskedjor måste börja med hållbara material och vår vetenskap gör det möjligt för våra kunder att sluta sitt överdrivna beroende av petroleum, säger Michael Saltzberg, vd för Covation Biomaterials.   

Förvärvet av DuPonts biomaterialverksamheter inkluderar huvudsakligen två produktionsbaser i USA. Den ena är en produktionsenhet för DuPonts samriskbolag i Tennessee, USA, med varumärken som Susterra och Zemea - biobaserad PDO med biologiskt nedbrytbara egenskaper. 

Den andra produktionsenheten är DuPonts Soronaenhet i North Carolina, USA. Huvudprodukten är etmiljövänligt fibermaterial biobaserad specialpolyester (PTT ), sådan teknik utvecklades och kommersialiserades först av DuPont 2000, och dess applikationsområden är främst inom kläd- och mattindustrin och andra småskaliga applikationsmarknader inkluderar även fordon och förpackningar. 

Covation Biomaterials (Swissquote Biomaterials), ett nytt företag som grundades av Huafon Group efter förvärvet av DuPonts Biomaterials Division, noterades oberoende i Newark, Delaware, USA den 1 juni, och blev världens ledande leverantör av biobaserade lösningar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starkt Q4 för Hexpol
Ny rysk PET-fabrik tar form
Försäljningsrekord för Trelleborg
Rias visar fin start på nya året
Braskem ingår avtal med Nexus
Ny plaståtervinnare tar form
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.11