23948sdkhjf

Mobila robotar får bättre egenskaper

Enklare, snabbare och säkrare i drift. Så beskrivs de nya robotarna

Danish Mobile Industrial Robots kan ses som en internationell föregångare inom AMR - det vill säga autonoma mobila robotar. Nu står de redo med en redesign av sin programvara.

Programvaran säkerställer snabbare robotuppdrag, närmare systemintegration i intern logistik och högre cybersäkerhet än förr. Programvaran optimerar dessutom MiR-robotarna på flera fronter - tillförlitlighet, skalbarhet, systemintegration och IT-säkerhet.

Med effektivare användargränssnitt ökar robotarnas prestanda. Det gör det möjligt för robotarna att utföra uppgifter som att:

  • Planera robotarnas rutter kring hinder.
  • Effektivt navigera i stora anläggningar och sömlös växling mellan olika våningar eller produktionshallar.

Vår erfarenhet av hundratals kunder sedan vi lanserade den första MiR-roboten 2014 har gett oss en tydlig bild av att lättanvänd programvara är nyckeln till effektiv automatisering; Vi har fått en mycket tydlig bild av vilka funktioner som är av störst värde för användarna av MiR-robotar, säger Søren E. Nielsen, vd för MiR.

Med vår nya programvara har vi byggt en stark grund för att optimera användningen av våra AMR nu och i framtiden när robotarna måste anpassa sig till dynamiska miljöer såväl som tekniska framsteg. Framför allt handlar det om att göra det möjligt för operatörer att planera robotarnas uppdrag snabbare och smidigare, men också mycket om att säkerställa ännu högre nivåer av cybersäkerhet och integration i våra slutkunders många system. Och det slutar inte där: vi kommer att fortsätta arbeta med att förfina våra robotars prestanda för att bidra till hög produktivitet och stor tillfredsställelse bland användare av MiR-robotar.

Användargränssnittet ska vara enkelt för att underlätta för företagen.

 Vi vill ge företag möjlighet att komma igång med automatisering på ett enkelt sätt. Det tar mindre än en timme att ställa in enkla uppgifter för en bot via vårt nya gränssnitt. För mer komplexa uppgifter som kan kräva avancerade funktioner och inställningar gör användargränssnittet det nu också möjligt för anställda att enkelt och effektivt använda robotarna. I kombination med robotarnas extra effektivitet uppnår våra kunder att investeringen i en AMR tjänar sig ännu snabbare, säger Søren Nielsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11