23948sdkhjf

Mann+Hummel säljer av plastverksamheten

Det franska riskkapitalbolaget Mutares SE & Co. KGaA, har tecknat avtal om att förvärva Mann+Hummel´s högpresterande plastdelsverksamhet.

Förutom produkter som filtrerings- och separationslösningar inkluderar segmentet grenrör för luftintag, högtrycksluftledningar och vätskebehållare.

Dessutom, som en del av transaktionen, har Mutares och Mann+Hummel kommit överens om ett samarbete gällande tillverkning, vilket kommer att bidra till en total intäkt på 500 miljoner euro.  

Genom förvärvet stärker Mutares sitt segment Automotive & Mobility. Mann+Hummel och dess verksamhet uppges leverera till välkända originalutrustningstillverkare inom fordonsindustrin världen över. Dessutom kommer Mutares att dra nytta av synergieffekter med LMS och SFC Solutions Group, som tillsammans kan erbjuda sina kunder en bred produktportfölj av formsprutade komponenter och elastomerdetaljer över hela världen. 

-Jag är mycket glad över att tillkännage förvärvet av den högpresterande plastdelsverksamheten. Med vår kompetens inom fordonsindustrin och trenden mot e-mobilitet ser vi nya möjligheter och en enorm tillväxtpotential för företaget. Synergipotentialen med LMS och SFC Solutions Group kommer att göra företaget till en oumbärlig partner inom fordonsindustrin gällande plast- och elastkomponenter, säger Johannes Laumann, informationschef för Mutares. 

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218