23948sdkhjf

Feddersen satsar i svenskt startup-bolag

En ny finansiär satsar på företaget som vill ersätta fossilbaserad plast med trä.

Vi har tidigare intervjuat Eric Zhang, vd och grundare för Biofiber Tech som vars patenterade teknologi ersätter fossilbaserad plast med kemiskt modifierade träfibrer i granulatformat i plastapplikationer.

K.D. Feddersen, en global koncern verksam inom distribution och produktion av konstruktionsplaster med huvudkontor i Tyskland, går nu in som investerare och strategisk partner i det svenska greentech-företaget. Feddersen Group är en global aktör inom plastindustrin med en årlig omsättning på 900 miljoner euro, mer än 1 100 anställda över hela världen och en stark närvaro i Europa, Asien och Latinamerika.

– Det här strategiska partnerskapet med K.D. Feddersen kommer att lägga till en distributions- och försäljningskanal som hjälper oss att nå nya marknader och industrier i global skala, säger Eric Zhang, grundare och vd för Biofiber Tech i ett meddelande.

För K.D. Feddersen innebär samarbetet att företaget får tillgång till biobaserat material, något som det är en stor och växande efterfrågan på.
– Med denna strategiska satsning på Biofiber Tech ser vi en enorm möjlighet att tillsammans utveckla blomstrande framtida marknader tillsammans, säger Volker Scheel, vd för K.D. Feddersen Holding GmbH.

Biofiber Tech har under 2022 lanserat nya produkter som kan användas för att 3D-printa produkter. användas inom elektronikindustrin eller är komposterbara. 
Till hösten förväntas den första kommersiellt producerade konsumentprodukten tillverkad med bolagets produkt FibraQ att finnas på marknaden. Biofiber Tech planerar att börja skala upp sin produktion under hösten 2022 för att möta marknadens efterfrågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11