23948sdkhjf

Specialtillverkad och den första i sitt slag

För familjeföretaget AddCut i Smålandsstenar, specialister på vattenskärning, har det hänt en hel del sedan kusinerna Alexander Sköld och Jonas Sjödell tog över 2018. Den senaste investeringen är en specialtillverkad vattenskärmaskin.

Den nya vattenskärmaskinen är av märket Water Jet Sweden, där en grupp experter tagit fram lösningen till den specialbeställda skärmaskinen. Maskinen är designad för AddCut och har aldrig tidigare tillverkats.

– Det är inom vattenskärning som vi vill växa och det var också därför som vi investerade i den nya maskinen som är anpassad för just det, säger Jonas Sjödell i en kommentar till Elmia Subcontractor.

Vattenskärmaskinen, en Grand NCG3070Q, har ett skärbord på 3,2 x 7,7 meter och är en kraftfull pjäs. Med dubbla högtryckspumpar, dubbla skärzoner för plundring och laddning samt automatisk påfyllning av sand, kommer den att skära snabbare och till ett lägre pris.

– Nu vill vi åt de stora volymerna. Vi vet sällan vem som blir vår nästa kund, det enda vi vet är att de små jobben kan bli stora efterhand, säger Alexander Sköld.

AddCut AB arbetar med vattenskärning i praktiskt taget alla material som plast, gummi, aluminium, rostfritt och stål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095