23948sdkhjf

AQ planerar flytt av plastenhet

Företagskoncernen AQ Group har köpt mark för drygt sju miljoner kronor i stadsdelen Hacksta i Västerås.

I en artikel i Vestmanlands Läns Tidning, VLT, berättar företagets vd och koncernchef James Ahrgren, om markaffären.

Idag har AQ Plast AB en av tre verksamheter i stadsdelen Öster Mälarstrand utanför Västerås. De övriga två ligger i Anderstorp och Torslanda.

Att företaget nu funderar på att flytta sin verksamhet beror till stora delar på att Västerås kommun planerar att bygga närmare 900 nya bostäder i den stadsdel där företaget idag är verksamt, vilket gör en framtida tillväxt i området osäkert för plastföretaget.  

AQ har därför köpt drygt 16 000 kvadratmeter mark på industriområdet i Hacksta och planerar där att bygga en ny fabrik på 5 000 kvadratmeter innehållande både lager och tillverkning. Enligt uppgift är prislappen för marken strax under 7,5 miljoner kronor.  

Om även företagets huvudkontor i Västerås flyttas till Hacksta återstår att se.  

- Någon gång kommer vi att få flytta huvudkontoret i Västerås också. Det kan mycket väl bli Hacksta, men det kan också bli någon annanstans, säger Ahrgren till VLT. 

När bygget tar fart och flytten kommer till stånd, är ännu inte fastslaget. Enligt James Ahrgren håller de i dagsläget på att titta på projektplaner för att upphandla vem som ska bygga. AQ Plast har mer än ett år kvar på dagens hyresavtal, vilket tillika kan komma att förlängas, så framtiden får utvisa när spaden sätts i marken, skriver VLT.   

Läs Plastforums intervju med Marie Sannes, platschef för AQ Plast i Västerås, från oktober 2020:

AQ Group tillverkar ett brett spektrum av produkter från ren komponenttillverkning till montering av kompletta system. Koncernen är verksam med tillverkning i sexton länder i fyra världsdelar. 
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078