23948sdkhjf

Biobaserad POM godkänd för hudkontakt

DuPont har introducerat fem nya kvaliteter inom sin biobaserade POM-produktfamilj, Delrin Renewable Attributed.

Kvaliteterna kan användas såväl för medicinska som livsmedelskontaktapplikationer.

DuPonts partner i EMEA, Biesterfeld Plastic, Hamburg, håller i distributionen av POM-homopolymerer i Sverige bland annat. De nyligen introducerade typerna inkluderar Delrin RASC655 och RASC698, är speciellt framtagna för medicinska krav och uppfyller vanliga regulatoriska krav inom den medicinska sektorn som USP Class VI och ISO 10993. Styrkan hos de två typerna är dess mekaniska egenskaper och låga friktionskoefficient.

De övriga tre typerna, Delrin RAFG511DP, RAFG500P och RAFG100, är godkända för kontakt med livsmedel i enlighet med EU-direktiv 10/2011. Alla tre produkter har en lång livslängds och utmattningshållfasthet över ett brett temperaturområde, speciellt vid låga temperaturer. 

Baspolymeren är baserad på 100 procent organiska råvaror från avfall enligt ISCC plus massbalanscertifiering. Energikällan som används i produktionen är certifierad el från vindenergi och ånga från energiåtervinning från kommunalt avfall. Anpassning till de nya typerna är möjlig för användare som en drop-in-lösning, uppger DuPont.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094