23948sdkhjf

VDMA justerar prognosen

Den tyska plast- och gummiindustrins branschorganisation, VDMA Plastics and Rubber Machinery Association, har justerat prognosen för 2022.  

Orderingången för den tyska plast- och gummimaskinindustrin sjönk under Q1 2022 med hela 27 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen ökade under samma period med endast tre procent jämfört med föregående år. 

Anledningen till tappet tror Thorsten Kühmann, vd för branschorganisationen, är en effekt av att fjolårets första kvartal var exceptionellt bra på grund av hög efterfrågan inom förpacknings- och medicinsektorn. En annan faktor som också spelar in är att det blivit allt svårare för företag att snabbt bearbeta det höga antalet förbeställningar och omvandla dem till försäljning.  

- Detta beror först och främst på den dåliga tillgången på material, säger Thorsten Kühmann, i ett pressmeddelande.  

Efter den justerade prognosen för 2022 kommer branschorganisationen inte längre att hålla sig till den ursprungliga prognos vilket förutspådde en tillväxtsiffra på 5 till 10 procent.   

- Som situationen nu ser ut förväntar vi oss bara en rörelse i sidled eller i bästa fall en svag ökning av omsättningen för 2022 – trots full orderstock. Vi räknar med en utveckling på noll till två procent, uppger Kühmann. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
JSW öppnar huvudkontor i Europa
Braskem skruvar upp volymerna
Ett år fyllt av nya projekt
Komplex plastfråga med flera utmaningar
Distributören inför pant på plasten
Kompakt och hydraulisk
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.094