23948sdkhjf

Perstorp Group får ny ägare

Perstorp Group meddelar att malaysiska Petronas Chemicals Group Berhad (PCG) tecknat avtal om att förvärva det svenska bolaget för 2.3 miljarder euro, motsvarande drygt 24 miljarder kronor.

PCG köper samtliga aktier i Perstorp Holding AB av det franska riskkapitalbolaget PAI Partners. 

I ett pressmeddelande säger Jan Secher, vd och koncernchef för Perstorp Group, att han och Perstorp Group är glada över att bli en del av PCG. 

- Våra båda företag har mycket gemensamt. Med PCG får vi en ägare som har global styrka och en marknadsledande position, inte minst i Asien, säger Jan Secher.   

- Vi ser fram emot att välkomna Perstorp och deras fantastiska medarbetare till PCG-familjen. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan öka takten i vår resa mot cirkulär ekonomi och klimatneutralitet vid 2050, säger PCG’s vd och koncernchef Mohd Yusri Mohamed Yusof.  

Perstorp har sju tillverkningsanläggningar i Europa, USA och Kina och tre forsknings- och utvecklingscenter. Antalet medarbetare är cirka 1 500 anställda. Genomförandet av förvärvet är villkorat av sedvanliga myndighets- och aktieägargodkännanden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.503