23948sdkhjf

Krahn Chemie tar hand om ny bioportfölj

UPM Biochemicals har undertecknat ett exklusivt distributionsavtal med Krahn Chemie gällande dess förnybara funktionella fyllmedel (RFF) UPM BioMotion.

Distributionsavtalet gäller för Tyskland, Österrike och Schweiz.

RFF är en ny kategori av funktionella fyllmedel, som ersätter fossilbaserad kimrök och utfälld kiseldioxid. Distributionsavtalet omfattar produktkvaliteterna BioMotion X10, X20 och X40 som används i plast, lim och tätningsmedel samt färger och beläggningar. 

De funktionella fyllmedlen uppges ha ett betydligt lägre koldioxidavtryck än traditionella, oljebaserade produkter, vilket gör det möjligt för företag att reagera på drastiskt förändrade marknadsförhållanden, öka konsumenternas krav på avancerad produkthållbarhet och att ge ett påtagligt bidrag till att nå 2050 års klimatmål. 

Finska UPM Biochemicals är en ny aktör på kemikaliemarknaden. Bolaget ingår i UPM Kymmene, och är en stark aktör inom finsk skogsindustri med mer än 10 miljarder euro i årlig omsättning.

I Sverige representeras Krahn Chemie av Krahn Nordica AB i Göteborg. I Otto Krahn koncernen ingår även Albis, Mocom, Wipag med flera bolag. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tillståndet nu i sin hand
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Hexpols investering för framtiden
Plats- och energieffektiv teknik
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.093