23948sdkhjf

Krahn Chemie tar hand om ny bioportfölj

UPM Biochemicals har undertecknat ett exklusivt distributionsavtal med Krahn Chemie gällande dess förnybara funktionella fyllmedel (RFF) UPM BioMotion.

Distributionsavtalet gäller för Tyskland, Österrike och Schweiz.

RFF är en ny kategori av funktionella fyllmedel, som ersätter fossilbaserad kimrök och utfälld kiseldioxid. Distributionsavtalet omfattar produktkvaliteterna BioMotion X10, X20 och X40 som används i plast, lim och tätningsmedel samt färger och beläggningar. 

De funktionella fyllmedlen uppges ha ett betydligt lägre koldioxidavtryck än traditionella, oljebaserade produkter, vilket gör det möjligt för företag att reagera på drastiskt förändrade marknadsförhållanden, öka konsumenternas krav på avancerad produkthållbarhet och att ge ett påtagligt bidrag till att nå 2050 års klimatmål. 

Finska UPM Biochemicals är en ny aktör på kemikaliemarknaden. Bolaget ingår i UPM Kymmene, och är en stark aktör inom finsk skogsindustri med mer än 10 miljarder euro i årlig omsättning.

I Sverige representeras Krahn Chemie av Krahn Nordica AB i Göteborg. I Otto Krahn koncernen ingår även Albis, Mocom, Wipag med flera bolag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141