23948sdkhjf

Piezoresistiv miniatyrtrycksensor

Kistlers nya piezoresistiva tryckssensor 4017A kombinerar enligt tillverkaren utmärkta mätfunktioner med universell tillämpbarhet.

Trycksensorn är kompakt och optimal för användning i både hydrauliska och pneumatiska applikationer samt varma och kalla miljöer. 

Piezoresistiva (PR) trycksensorer består av en kiselbaserad Wheatstone brygga som ändrar sitt elektriska motstånd när den utsätts för tryck. Denna PR-effekt gör att avkänningselementet är idealiskt för att fånga upp statiska tryck. Trycksensorerna kan även användas för dynamiska tryckmätningar på grund av dess förmåga att fånga snabbt växlande tryck även i lågtrycksområden.  

Den nya trycksensorn 4017A har en monteringsstorlek på endast M5x0,5 och är designad för maximal robusthet och noggrannhet. Dess oljefyllda mätcell är isolerad av ett membran av rostfritt stål och levererar en hög nivå av kompatibilitet för både gasformiga och flytande medier. 

Med ett kompenserat temperaturområde från –20°C till +140°C kan sensorn även användas för lågtemperaturtester. När den används i högtemperaturmiljöer kan den installeras med en vattenkylningsadapter.

Den nya sensorn finns med olika mätområden för tryck upp till 5, 10, 20 eller 50 bar. Som tillval kan den levereras med ett ATEX-certifikat (Zon 2) lämpligt för applikationer i potentiellt farliga områden. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.328