23948sdkhjf

Quiptec droppar Negri Bossi

Quiptec AB har per den 28 april 2022 sagt upp sitt samarbete med italienska Negri Bossi och dess formsprutningsmaskiner.

Från den 30 juli 2022 kommer Quiptec inte längre agerar som maskintillverkarens agent i Sverige och Norge.

Quiptec har varit återförsäljare för Negri Bossi och dess formsprutningsmaskiner sedan 2016. Men till följd av vikande försäljning och det faktum att Quiptec väljer att fokusera på det de anser sig vara bra på och det de ser att de kan växa inom, nämligen kringutrustning, har de valt att avsluta samarbetet med Negi Bossi. 

- Vi kommer att se till att service och underhåll på Negri Bossi formsprutningsmaskiner sköts fram till dess att vi avslutar vårt samarbete. För detta har vi knutit till oss två lokala företag som kommer att bistå med support när det behövs, säger Andreas Bladh, Quiptec, till Plastforum. 

Till Negri Bossi har Quiptec låtit meddela att de kan finnas med i bakgrunden fram tills årsskiftet 2022/2023, men därefter är målsättningen att maskintillverkaren funnit en annan samarbetspartner i Sverige och Norge.  

- Vi kommer aldrig att sälja formsprutningsmaskiner från Negri Bossi igen, men däremot så kommer vi kanske att tills vidare kunna ta hand om servicen, säger Andreas Bladh, och tillägger att målsättningen dock är att avveckla det helt så småningom. 

Beslutet att avveckla samarbetet har vuxit fram under de senaste sex månaderna.  

- Vi vill nu fokusera på det vi är bra på och på det vi känner att vi kan växa inom, nämligen kringutrustning, säger han och lyfter fram Moretto. 

Moretto är och har alltid varit den stora agenturen hos Quiptec och nu väljer man att till 100 procent fokusera på kringutrustning och bli den ledande leverantören av kringutrustning för plastindustrin i Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109