23948sdkhjf

Erema bygger nytt FoU-center

Den 6 april tog Erema de första spadtagen till det som ska bli ett nytt forsknings- och utvecklingscenter för innovativ återvinningsteknik i Ansfelden, Österrike. 

Två hallar med en total yta på 1 550 kvadratmeter samt en ny kontorsbyggnad med 50 arbetsplatser ska byggas. FoU-centret kommer att erbjuda avdelningsövergripande och företagsövergripande testmaskiner och laboratorium för forskning och utveckling av plaståtervinningstekniker för att ytterligare främja den cirkulära ekonomin.

Bygget är planerat att vara klart till februari 2023. 

Det finns långt ifrån bara en återvinningslösning för alla typer av plastavfall. Snarast rör det sig om olika lösningar beroende på plasttyp, produkt och applikation avsedd för den återvunna plasten, skriver Erema i ett pressmeddelande. 

- Det gör skillnad om rent produktionsavfall återvinns och återförs till produktionsprocessen eller om tryckt och förorenat förpackningsmaterial återvinns, säger Markus Huber-Lindinger, vd för Erema Recycling Maschinen och Anlagen GesmbH.  

För materialtester som är nödvändiga för forsknings- och utvecklingsarbete, kommer en utökad maskinpark att finnas tillgänglig efter färdigställandet av det nya FoU-centret. Här kommer återvinningsprocesser att kunna utvärderas från början till slut, inklusive uppströms- och nedströmsprocesser som fragmentering och vidareförädling av de återvunna pellets.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078