23948sdkhjf

Optimerad med elektrisk låsenhet

Netstal lanserar Elios 4500, med helelektrisk låsenhet.

Tillverkarens hybridmaskiner i Elios-serien lämpar sig ypperligt för formsprutning av tunnväggiga applikationer, producerade med en hög hastighet inom spannet 450 till 1000 ton låskraft. Genom att omforma drivkomponenterna har Netstal lyckats korta ner torrcykeltiden för 4500-modellen och samtidigt minska strömförbrukningen ytterligare.  

Tillverkare av tunnväggiga förpackningar tänker i termer av effektivitetsvinster i tiondels sekund. Varje cykeltidsreduktion leder till ökad produktivitet. En annan faktor som påverkar detaljkostnaden är produktionsutrustningens energieffektivitet, vilken Netstal lyckats optimera hos den minsta modellen i Elios-serien.  

-Genom att omforma manöverelementen i låsenheten har vi eliminerat den hydromekaniska delen av drivningen och därmed realisera en rent elektrisk drivlina, säger Marcel Christen, produktchef på Netstal.  

Torrcykeltiden för maskinen har reducerats med 0,1 sekunder till nya 1,4 sekunder. I förhållande till Euromaps torrcykeltid innebär detta en minskad energiförbrukning med 7 kW. Elimineringen av de hydromekaniska komponenterna för manövrering av knäleden resulterade också i en minskning av maskinens totallängd med 450 millimeter.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Var tredje svenskt industriföretag flaggar för varsel
Klimatpositiv komposit i tiden
Massbalanserad BR och S-SBR är här
Trenden är tydlig
Intressant framtid väntar
Positiva framtidsutsikter
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.172