23948sdkhjf

Grönt ljus för Ineos Styrolution

Ineos Styrolution är sedan början av februari ISCC Plus-certifierat i Europa.

Den globala polystyrenproducenten meddelar att certifikatet gäller för produktionsanläggningarna i belgiska Antwerpen och i Ludwigshafen, Tyskland.

Certifieringen gör det möjligt för Ineos Styrolution att arbeta med och producera godkända, återvunna och biotillskrivna polystyrenmaterial med hjälp av en massbalansmetod.  

ISCC Plus-certifikatet för Antwerpen gäller för biotillskrivna och återvunna ABS, SBC och PS-kvaliteter. Certifikatet för Ludwigshafen adresserar biotillskrivna och återvunna material som SMMA (styren-metyl-metakrylat), SAN (styren-akrylnitril-copolymer) och ABS.

Tillverkaren skriver att flera av dess anläggningar i USA redan certifierats. Ytterligare certifieringar för tillverkarens andra europeiska produktionsanläggningar väntas snart vara i hamn.  

-Vi är glada över att nu ha ISCC Plus-certifieringarna eftersom vi nu kommer att kunna erbjuda våra kunder hållbara styrenlösningar som uppfyller alla de stränga ISCC-kraven. Jag ser fram emot att framöver ha hållbara ECO-lösningar för hela vårt breda sortiment av styrenprodukter, säger Eike Jahnke, vice vd för affärsområdet Specialties inom EMEA. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094