23948sdkhjf

Lego gör massiv satsning i Billund

2025 ska expansionen av huvudkontoret med tillhörande Campus i Billund, Danmark, vara inflyttningsklart.

Investeringen innefattar bland annat ett “Kornmarken Campus” som kommer att knyta samman den befintliga Legofabriken med en ny byggnad på 46 000 kvadratmeter.

Tillverkaren ska även bygga en ny kontorsbyggnad i centrala Billund som ska bilda ett nytt "Innovation Campus". Här kommer utrymme skapas för produktutveckling och innovation av olika produktteknologier.

Som om detta inte var nog kommer koncernen att bygga ut sitt danska huvudkontor, Lego Campus, vilket då blir på 54 000 kvadratmeter. Detta invigs redan senare i år. 

Niels B. Christiansen, vd för Lego-koncernen, säger i ett pressmeddelande att företaget genom dessa investeringar förbättrar arbetsplatsen för ytterligare tusentals anställda som arbetar med produktinnovation och produktion på huvudkontoret. 

Kornmarken Campus kommer att rymma de 700 anställda som för närvarande arbetar på Legofabriken i Billund, samt ytterligare 1 200 anställda som för närvarande arbetar vid andra enheter i Billund.  

Centralt placerad i det nya komplexet ska Lego bygga sitt Innovationscampus. Byggstart för detta beräknas påbörja 2023. Datum för inflyttning är beräknat till slutet av 2025. 

Lego Groups nya Innovationscampus kommer att skapa en koppling mellan Lego Campus och andra Lego-kontor i centrala Billund, som inrymmer design- och marknadsavdelningar, skriver företaget. 

Källa: plastforum.dk 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nöjda i nuvarande kostym
Philipsson nöjd med senaste klimatstatistiken
CJ Biomaterials utser Helian till sin distributör i Europa
Molnbaserad rapportering för enkel spårning
Stapelbar med förnybart innehåll
Automatiserad produktion är A och O

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067