23948sdkhjf

Croda avyttrar sitt hållbara additivsegment

Transaktionen förväntas vara slutförd sommaren 2022.  

Brittiska specialkemikaliekoncernen Croda International har sålt större delen av sin biobaserade industriverksamhet till det amerikanska livsmedelsföretaget Cargill Inc. Transaktionen uppges vara på 1,03 miljarder dollar, motsvarande 10,08 miljarder kronor.

Den avyttrade verksamheten har cirka 1 000 anställda och tillverka hållbara tillsatser och material med låga koldioxidutsläpp och material som används i applikationer från livsmedelsförpackningar till medicinska kit, elfordon och olika förnybara teknologier.

Verksamheten, vilken stod för 77 procent av Crodas intäkter 2020, har tillverkningsanläggningar i Nederländerna, Storbritannien och i Kina. I Kina är det samriskbolaget Croda Sipo vilket Croda äger till 65 procent.  

De delar som Croda behåller efter avyttringen kommer ge stöd till koncernens sektorer för konsumentvård och biovetenskap och framledes bli koncernens sektor för industriella specialiteter.

För närvarande arbetar Croda och Cargill tillsammans för att separera de två verksamheterna. Transaktionen förväntas vara slutförd sommaren 2022.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078