23948sdkhjf

Polymerlösning för elfordon

DuPont har lanserat en rad lösningar som ska hjälpa OEM-tillverkare och deras leverantörer att bygga säkra, hållbara, lätta och tysta hybrid- och elfordon.

Materialtillverkaren har ett växande sortiment av frammanande lösningar för fordonselektrifiering, vilket företaget visade i samband med Fakuma i fjol. Bland annat visades en hybridspole tillverkad av högtemperatur PA (Zytel HTN) som stöder värmehantering i e-motorer.

En ny kylplatta av plast/metallhybrid kylplatta visades även i företagets moter, där DuPonts högtemperatur PA kemiskt bundits till aluminium för att skapa en lösning som förbättrar battericellernas hållbarhet och värmehanteringsprestanda.

Tillverkarens hydrolysstabiliserade PBT (Crastin HR) lämpar sig perfekt för sofistikerade sensorsystem och elektroniska komponenter som switchar, kontakter och elektroniska styrenheter.

På mässan meddelade DuPont även att det nyligen öppnat tre Centers of Excellence för fordonselektrifiering. Dessa teknikcenter har placerats i Europa och Kina och syftar till stötta den pågående utvecklingen inom de tre nyckelområdena - batterisäkerhet, värmehantering och ökad effektivitet för drivlinan.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093