23948sdkhjf

Polymerlösning för elfordon

DuPont har lanserat en rad lösningar som ska hjälpa OEM-tillverkare och deras leverantörer att bygga säkra, hållbara, lätta och tysta hybrid- och elfordon.

Materialtillverkaren har ett växande sortiment av frammanande lösningar för fordonselektrifiering, vilket företaget visade i samband med Fakuma i fjol. Bland annat visades en hybridspole tillverkad av högtemperatur PA (Zytel HTN) som stöder värmehantering i e-motorer.

En ny kylplatta av plast/metallhybrid kylplatta visades även i företagets moter, där DuPonts högtemperatur PA kemiskt bundits till aluminium för att skapa en lösning som förbättrar battericellernas hållbarhet och värmehanteringsprestanda.

Tillverkarens hydrolysstabiliserade PBT (Crastin HR) lämpar sig perfekt för sofistikerade sensorsystem och elektroniska komponenter som switchar, kontakter och elektroniska styrenheter.

På mässan meddelade DuPont även att det nyligen öppnat tre Centers of Excellence för fordonselektrifiering. Dessa teknikcenter har placerats i Europa och Kina och syftar till stötta den pågående utvecklingen inom de tre nyckelområdena - batterisäkerhet, värmehantering och ökad effektivitet för drivlinan.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Var tredje svenskt industriföretag flaggar för varsel
Klimatpositiv komposit i tiden
Massbalanserad BR och S-SBR är här
Trenden är tydlig
Intressant framtid väntar
Positiva framtidsutsikter
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.094