23948sdkhjf

Provning på bred bas

Elastocon presenterar delar av sitt stora sortiment inom materialprovning av plast, gummi, metall, textil, byggmaterial, färg med mera på Plastteknik Nordic.

Bland annat visas identiPol QA2, ett verktyg för att bedöma kvaliteten och identiteten hos formbara termoplaster. Systemet optimerar själv provningsförhållanden och operatören behöver endast mata in leverantör, material och satsinformation i programvaran innan en provning körs.

Den termiska konduktivitetsmätare TCi från C-Therm visas också. TCi är det snabbaste och enklaste sättet att mäta värmeledningsförmågan hos olika typer av material. Den patenterade sensortekniken gör termisk konduktivitet enklare och mer tillgänglig för mätning. Den kräver ingen speciell provberedning, inte heller mätning av fler materialegenskaper, såsom värmekapacitet.

Elastocon kommer att ha experter på plats båda dagarna. Företaget är ackrediterat för 15 provningsmetoder för gummi och utför en mängd olika typer av uppdragsprovning av material för kunder över hela världen.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145