23948sdkhjf

Utkast till OPC 40079 på plats

Ett nytt Industry 4.0-kompatibelt gränssnitt som efterföljare till Euromap 67 har släppt. 

OPC UA-gränssnittet är framtaget för plast- och gummimaskiner för dataöverföring mellan formsprutningsmaskin och robot. Gränssnittet har ett utökat utbud av funktioner och ersätter standarden för Euromap 67.

Med bytet till ett mjukvarubaserat gränssnitt baserat på OPC UA kan nu moderna formsprutningsmaskiner med mer komplexa formverktyg erbjuda utökad information om spårning av detaljer och kvalitet samt erbjuda mer exakt koordinering av olika positioner. Dessutom erbjuder specifikationen ytterligare funktioner som enkel operatörsinloggning och utbyte av program mellan maskiner.

Realtidskommunikation för att koordinera formsprutningsmaskinens och robotens rörelser på ett sådant sätt att kollisioner kan undvikas och cykeltider optimeras utan onödiga bufferttider säkerställs via OPC UA´s förlagsabonnentmekanism.  

Säkerhetssignalerna för nödstopp och skyddsanordningar kommer att förbli utanför OPC UA-gränssnittet. För detta ändamål har utkastet till Euromap 81 publicerats som en reducerad hårdvaruanslutning. 

Bakom nya OPC 40079-specifikationen står den gemensamma arbetsgruppen för Euromap och OPC.

Källa: Euromap

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095