23948sdkhjf

Nu närmar det sig

Den 1 till 2 december är det efter 1,5 års väntan, dags att möta branschen igen på Malmömässan. Nyligen gick Folkhälsomyndigheten dock ut med nya restriktioner som gäller från och med den 1 december. Hur påverkar detta mässan? Vi har pratat med Pernilla Hörnfeldt, projektledare för årets Plastteknik Nordic, som rätar ut alla frågetecken.

-Mässverksamhet omfattas inte av de nya restriktionerna om medhavt vaccinationsbevis, så den information som vi tidigare gått ut med samt den information som finns på vår hemsida gäller, säger Pernilla Hörnfeldt.

Besökare behöver således INTE ha med vare sig corona-pass eller uppvisa ett negativ PCR-test för att få delta på mässan.

Med anledning av att vi har ett pandemi-år bakom oss anser Hörnfeldt att bokningsläget lovar gott. Hon ser med spänd förväntan fram emot att välkomna mässans besökare, utställare och föredragshållare till mässan. 

2018 när mässan arrangerades förra gången, var det totala antalet utställare uppskattningsvis drygt 150 företag. Pernilla Hörnfeldt tror att antalet utställare möjligen kommer att vara något färre i år, men hennes och mässarrangörens ambition handlar framför allt om att göra en bra mässa så att besökare och utställare känner sig nöjda när mässan är avslutad.

- Målsättningen är att fylla den mässhall vi har till buds. Idag är drygt 100 företag bokade men förhoppningen är att fler företag ska boka på innan arrangemanget tar fart, säger hon.

Knappt 30 procent av de inbokade utställarna kommer från länder utanför Sverige, varav merparten från Danmark men det finns även utställare från Norge, Tyskland, Nederländerna, Schweiz och Ungern med flera.

-Det viktigaste för oss är att göra en bra mässa och att bjuda på ett kompletterande seminarieprogram som behandlar aktuella ämnen.

Seminarierna kommer i vanlig ordning att hållas på två scener. Gällande sittningen vid dessa kommer hälften av stolarna, de som står närmast scen, att placeras på vanligt sätt, medan den andra halvan av stolar placeras med 1 meters avstånd mellan varandra. Då kan besökarna välja hur de vill göra.

Ett nytt inslag vid årets mässa är Future Area. Ett avgränsat område på mässan och som riktar sig till nystartade företag eller företag med en ny produkt som det vill visa upp på marknaden. Syftet med arenan är att visa på nya och innovativa lösningar, gärna med fokus på cirkulära flöden.

-Vi önskar alla besökare välkomna och hoppas att alla som kommer ska känna att vi gjort allt vi kan för att deras besök ska bli så säkert och lyckat som möjligt. Självklart ska besökarna kunna känna och klämma på de senaste innovationerna, men för att de ska bli villiga att åka hit och göra detta, måste de kunna lita på att vi erbjuder en säker mötesplats. Och det gör vi, avslutar Pernilla Hörnfeldt.

Så ska smittspridningen minimeras

Easyfairs har under sommaren genomgått en certifieringsprocess för att kvalitetssäkra sina smittskyddsrutiner för covid-19. Vid mässbesöket kommer inga krav på att uppvisa vaccinationsbevis, ett negativt testresultat eller positivt PCR–test finnas, men:

  • Besökare kommer inte att kunna registrera sig i entrén. Detta måste ske online innan besöket, eller i smarttelefon på plats.
  • Munskydd och engångshandskar kommer att delas ut vid entrén till de besökare som så önskar.
  • Stationer för handsprit kommer att finnas utplacerade på mässgolvet och i allmänna utrymmen.
  • Transparenta PMMA-skärmar kommer att vara installerade vid registrerings- och informationsdiskar.
  • Trängselvärdar kommer att finnas i lokalerna.
  • Städrutinerna är uppdaterade gällande frekvens och desinficering av ytor.
  • Fållor med möjlighet till att hålla avstånd vid köer kommer finnas i entréer och vid matservering.

Artikeln är en del av vårt tema om Plastteknik Nordic 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111