23948sdkhjf

Nu är portarna öppna

Att ses och prata affärer står högt upp på agendan för många företag. Den 9-12 november är det dags för årets stora underleverantörsmässa. En träffpunkt som många längtat efter.

Utvecklingen inom tillverkningsindustrin går snabbt, förmodligen med covid-19 som en påskyndare. Branschen står stark men har ett uttalat behov av att träffas, det menar teamet bakom Elmia Subcontractor.

-Precis som inom alla branscher går vissa företag bra och andra sämre, men över lag får vi signaler om att det går väldigt bra för våra svenska underleverantörer, säger Johanna Bjurevik, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Hon säger att beläggningen är god, att det ser positivt ut, men att det finns platser kvar för dem som har intresse att ställa ut. 2019 deltog cirka 1000-talet utställare och medutställare. I år kommer det att bli färre, men bokningarna fortsätter att komma in och exakt hur många utställare som kommer att finnas på plats vet mässteamet först vid mässans start. En förklaring till varför det kommer att vara färre utställare, tror Bjurevik kan vara de förhållningsregler som gäller till följd av pandemin.

-Flest utställare i år precis som andra år kommer från Sverige, men i dagsläget har vi även en hel del bokade utställare från Finland, Danmark och Italien. Det är de länderna som ligger i topp, säger Johanna Bjurevik.

Mycket kommer att vara sig likt på årets mässa jämfört med tidigare år, men det finns några få undantag. I stället för att ha en scen och föredragshållare på plats fysiskt, kommer programmet att sändas i Elmias studio för att sedan streamas ut i mässanläggningen. Även de som inte är närvarande på mässan kommer således att ha möjlighet att ta del av innehållet digitalt.

-Elmia har gjort de nödvändiga åtgärder som behövs för att kunna öppna upp för en mässa och mötesplats igen, säger Bjurevik.

Lättade restriktioner eller ej, åtgärderna som har tagits fram kommer att följas. Vad det innebär rent praktiskt är bland annat att all biljettförsäljning sker digitalt, entrésystemen är beröringsfria och gångarna är bredare med utplacerade handspritstationer.

-Det kommer också att finnas trängselvärdar som ser till att allting sköts på ett säkert och tryggt sätt. Ett annat exempel är att ut- och ingång har separata dörrar för att undvika trängsel, säger Johanna Bjurevik.

Hennes förhoppning är att alla inför mässan ska känna att de åker till en trygg och säker mötesplats.

Artikeln är en del av vårt tema om Subcontractor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Tillverkaren av halvfabrikat i konkurs
Flertalet projekt tar fart 2023
10 knep för minskad energianvändning
Bygget satt på paus - igen
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.161