23948sdkhjf

Ny produktionshall snart på plats

Inom kort inviger Johan Sundin, vd och delägare av Sundplast AB, en ny produktionshall på drygt 1000 kvadratmeter. Hallen innebär en fördubbling av företagets befintliga produktionsyta.

Investeringen på drygt 8 miljoner kronor är efterlängtad. "Nu finns förutsättningarna på plats för oss att växa vidare", säger Johan Sundin till Plastforum. 

Sundplast ökade, trots pandemin, sin omsättning under 2020. En starkt bidragande orsak till detta var den starka efterfrågan från sjukvården på de behållare för smittförande avfall som ingår i Sundplasts affärsområde Safebox.  

-Fast våra två andra affärsområden gick också överlag starkt under 2020 även om affärsområde industri gick ner något i början, säger Johan Sundin. 

Byggnationen av den nya produktionshallen tog fart i början av 2021. I november ska den invigas och då tas i bruk. Hallen är 92 meter lång och ligger i direkt anslutning till den befintliga fabriken. Den är åtta meter hög och är bestyckad med en travers som kan hantera verktyg upp till 10 ton, och som löper längs med hela hallen.  

Ytterst få av företagets befintliga formsprutningsmaskiner (45 till 400 ton) kommer att flyttas in i den nya hallen.  

-Hallen är anpassad för stora formsprutningsmaskiner, och tanken är att vi succesivt ska växa in i hallen, säger han och tillägger att nya maskiner och automationsutrustning kommer att investeras separat under början av 2022. 

Avslutningsvis säger Johan Sundin att produktionshallen är en viktig framtidsinvestering för Sundplast.  

-Den gör det möjligt för oss att utöka vår nuvarande kundbas samtidigt som vi kan knyta våra olika verksamhetsområden ännu närmare varandra, säger Johan Sundin. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11