23948sdkhjf

Möt SAM, SHI:s egen robotserie

Sumitomo Demag Plastics Machinery (SHI) presenterade sin första egenmärkta robotserielösning, SAM-C, på Fakuma.

Baserat på två kompakta "handle & place”-lösningar kommer den nya robotserien inledningsvis att finnas i fyra nyttolaststorlekar - tre, fem, tio och 20 kilo. Robotarna innehåller företagets webbaserade mjukvarulösning "myConnect".  

Inom de kommande två åren kommer ytterligare robotkinematik och funktionella element att adderas till robotserien, uppger SHI.  

-Med robotlösningen har vi lyckats konstruera den minsta automatiserade formsprutningscellen som består av robot- och materialhanteringsteknik, säger företagets automationschef Jürgen Schulze.  

Genom robotserien stärker och utökar SHI sitt sortiment av robotlösningar samtidigt som partnerskapet med Sepro utökas internationellt genom tillägget av företagets egna robotar, skriver SHI i ett pressmeddelande.  

SAM-robotarna har utformats för formsprutningsmaskiner med låskraft från 50 och 500 ton och för standardapplikationer med cykeltider på 10 sekunder och mer.  

Via IO-Link kommunikationssystem kan intelligenta sensorer och ställdon anslutas till automationssystemet. Detta innebär att robotserien uppfyller kraven som gäller för Industri 4.0 och Smart Manufacturing.  

Artikeln är en del av vårt tema om Fakuma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094