23948sdkhjf

Reselo dubbelprisades för sitt gummi

I maj tidigare i år stod det klart att Reselo AB knipit en finalplats i Venture Cup Sverigefinaler. När finalen hölls i förra veckan tog företaget hem inte bara en utan två vinster för sin innovation som enligt egen utsago, kommer att "leda nästa gummirevolution".

Priserna som Reselo kammade hem var priset som årets Game Changer och priset Startup of the Year.   

Företagets patenterade gummiprodukt, Nordic Bio-Rubber, är en miljövänlig variant av dagens gummimaterial. Företaget har även en patenterad produktionsprocess, för att extrahera bland annat lignin, med vilken de framställer sitt gummi från rester av nedfallen bark från björkar.

Då rester av björkbark väldigt sällan används i någon annan industri och tillgången är så pass stir i de nordiska länderna tror gänget bakom reselo att det skulle gå att framställa 200 000 ton biogummi varje år som ersättning till vissa syntetiska gummimaterial.

Bolagets team består av grundaren och uppfinnaren av Nordic Bio-Rubber Thomas Baumgarten samt Josefin Larsson, Henrik Otendal och Alexander Johnson. 

Teamet har som mål att inom 5 år producera sitt nordiska biogummi på en industriell skala och vara det självklara valet för ett hållbart och likvärdigt alternativ till dagens gummi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078