23948sdkhjf

Grundarna lämnar över bolaget

Bröderna Sven, Olof och Bengt Ståhl lämnar över Wemo Automation vid årsskiftet.

I dagarna lämnade bröderna som tillika grundat bolaget, över ledningen av bolaget till Johannes Kjellgren och Håkan Larsson. Sven Ståhl, bolagets tidigare vd kommer dock att sitta kvar som styrelseordförande i Wemo Automation.

Som en del av förändringen flyttas Wemo över till divisionen Robotics, inom Hahn Group.  

Efter att ha byggt upp, utvecklat och lett Wemo Automation under mer än 30 år, sålde bröderna Ståhl drygt hälften av bolaget till den tyska koncernen Hahn Group 2015. 2019 såldes de resterande delarna till koncernen. 

-Tanken var att vi bara skulle hålla på till dess men ägarna ville ha kvar oss i bolaget ytterligare några år. Från årsskiftet kommer vi dock inte längre att vara operativa i bolaget. Vi kommer heller inte att vara anställda i bolaget, men delta i en del strategiska arbeten inom Hahngruppen i egen regi, säger Olof Ståhl, en av grundarna, till Plastforum. 

Ledarskapet lämnas nu över till Johannes Kjellgren, som tar över ledningen av bolaget i oktober. Vid hans sida, kommer Håkan Larsson att ansvara för den operativa ledningen som vice vd, från och med våren 2022.  

Som en del av successionen kommer Wemo Automation att stärka Robotics-divisionen inom Hahn Group i framtiden och utvecklas ännu mer som ett regionalt nav i Skandinavien i framtiden, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094