23948sdkhjf

DSM letar köpare

Materialleverantören vill avyttra resterande materialverksamheter och enbart fokusera på hälsa, näringsämnen och biovetenskap.

Royal DSM meddelar att företaget påbörjat en översyn av strategiska alternativ för sina två polymerföretag, inklusive möjligheten att sälja dem. Med andra ord vill ägarna som en del av omstrukturering avyttra sina två kvarvarande polymera enheter, DSM Engineering Materials och DSM Protective Materials. 

Från den 1 januari 2022 kommer DSM att ha omorganiserat sina hälso-, närings- och biovetenskapliga verksamheter till tre nya, marknadsinriktade affärsgrupper, och då påbörjat rapporteringen enligt denna struktur. 

Om de två divisionerna Engineering Materials och Protective Materials vid det laget inte är sålda kommer dessa att vara två “Stand alone” bolag som tillhör DSM-gruppen, och hanteras som två fristående bolag. 

-Om så blir fallet kommer vi att bli mer självständiga, vilket öppnar möjligheten för kollegor och konkurrenter i branschen samt investmentbolag att förvärva bolagen, säger Johan Abramsson, vd för DSM Engineering Materials i Skandinavien, till Plastforum. 

Till Plastforum säger han att verksamheterna vid de båda enheterna kommer att fortgå som vanligt gällande investeringar i nya materialkvaliteter och etablering av nya produktionsenheter globalt. Vidare säger han att koncernledningen varit väldigt tydlig med att de vill att köparen är ett företag med liknande värderingar gällande hållbarhet ochklimat för att ta hand om de anställda. 

-I Sverige har vi en ganska stor kundkrets och volym. Vi såväl som DSM materialenheter i övriga världen kommer att fortsätta jobba som vanligt och serva våra kunder med råvara, säger Johan Abramsson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125