23948sdkhjf

Maskin- och personskydd av förnybar PC

Sabic har inlett samarbete med Nudec för sin certifierade förnybara polykarbonat i bygg- och anläggningsapplikationer.

Nudec tillverkar transparenta plastskivor för industrier som bygg-, person- och maskinskydd. Det spanska företaget ska använda kemijättens förnybara polykarbonat, Lexan, i en rad slutapplikationer inom dessa industrier.

Kompoundet vilket ingår i Sabics Trucircle-portfölj ger ett minskat koldioxidavtryck med upp till 61 procent och en minskning av fossilutarmningen med upp till 35 procent, uppger Sabic.

Sabic producerar polykarbonat och kompound baserade på förnybara råvaror vid sin anläggning i Cartagena, Spanien. Anläggningen blev i fjol ackrediterad enligt ISCC PLUS (International Sustainability and Carbon Certification Plus), vilket innebär att produkterna kan definieras som certifierade förnybara.

Produktionsprocessen följer massbalansmetoden, som hjälper till att spåra materialflödet längs försörjningskedjan, från råvaran till slutprodukten, enligt fördefinierade och transparenta regler.

År 2024 kommer anläggningen i Cartagena att bli den första i sitt slag som arbetar med 100 procent förnybar försörjning.

Artikeln är en del av vårt tema om Klimatsmart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109