23948sdkhjf

Svensk koncern växer i Mexiko

Industrikoncernen KB Components öppnar sin andra fabriksanläggning i Mexiko.  Anläggningen ska ligga i Irapuato, vilket är det distrikt där landet har sitt näst största fordonskluster.

Fabriken, vilken förväntas stå klar i början av 2022, är på 6000 kvadratmeter och ska betjäna både industri- och fordonskunder med formsprutade plastkomponenter och montering. 

– Investeringen i Irapuato görs för att möta efterfrågan från en växande kundbas, där närhet till våra kunder är av avgörande betydelse. Genom att öppna en andra produktonsanläggning kommer vi närmare en rad stora OEM-tillverkare och Tier1-kunder. Vi kommer att introducera samma produktionsfilosofi som kännetecknar våra övriga produktionsenheter, där hög automationsgrad och kontinuerlig uppföljning säkerställer både kvalitet och produktivitet, säger Lars Holtskog, vice vd för KB Components. 

Parallellt med etableringen av den nya fabriksanläggningen kommer koncernen att genomföra större investeringar vid den befintliga fabriksanläggningen i Puebla, Maxiko, till följd av nya kontrakt från VW, Audi och Volvo Cars.  

Efter expansionen har KB Components åtta anläggningar belägna i Gislaved och Örkellljunga, Kaunas i Litauen, Zilina i Slovakien, Windsor i Kanada, Wuxi i Kina samt Puebla och Irapuato i Mexiko. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125