23948sdkhjf

Ägarna ansöker om konkurs

Ledningen för Cofa Plastics Ab har å den 10 augusti lämnat in en ansökan om konkurs till Linköpings tingsrätt.

Anledningen uppges vara att företaget under året som varit, genomgått en lång och tuff rekonstruktion. Detta till trots så har företagets ägare Oboya Horticulture Industries AB inte lyckats få lönsamhet i bolaget.  

-Leverantörer har på grund av Covid-19 höjt priserna på produkter med 40-60 procent beroende på höga råvarupriser. Frakter från Asien har skenat iväg, priset har gått upp från 1500 dollar till 15000 dollar för en 40 fot container, denna stora kostnadsförändring har påverkat COFA väldigt negativt, uppger Peter Wallin, vd för Oboya Horticulture Industries AB, i ett pressmeddelande. 

Resultatet för Cofa Plastics första 7 månader hamnade på -3 523 tkr. Bolaget har tillika sedan 2018 haft ett negativt resultat, enligt allabolag.se 

-Det är väldigt tråkigt att tvingas till denna åtgärd med tanke på att all personal har engagerat sig enormt och gjort allt vad de kan för att få Cofa att leva vidare. Detta drabbar inte bara personalen utan även kunder och leverantörer, skriver företaget. 

Oboya Group som äger Cofa kommer nu att lägga all kraft på sin kärnverksamhet som är att producera sleeves och vagnar för jordbruks- och odlingsindustrin runt om i världen. 

Cofa Plastics tillverkar och säljer produkter mot bland annat industrin, hem & fritid, flaskor och trädgård.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109