23948sdkhjf

SP Group gör dubbelt förvärv

Plastkoncernen förvärvar ett formsprutningsföretag och en tillverkare av fiskeutrustning. 

SP Groups dotterbolag SP Molding har förvärvat Neptun Plast (NP) och Atlantic Float Denmark (AFD). NP är ett formsprutningsföretag med produktion och montering i danska i Vordingborg. Företaget är specialiserat på formsprutning av teknisk plast samt produktion och försäljning av flottörer, korgar, nätringar, spolar och hinkar för fiskeindustrin.  

AFD utvecklar och säljer trålflottor och är också baserat i Vordingborg. Produktionen av dess artiklar sker vid Neptun Plast. 

De båda bolagen har cirka 12 anställda som erbjudits fortsatt anställning. 

Fabriken vid Neptun Plast är modern och på cirka 2500 kvadratmeter, vilken SP Group kommer att ta över i samband med förvärvet. 

Förvärvet utökar SP Groups palett med nya tjänster och produkter samt ger tillgång till ett antal nya kunder.  

Neptun Plast har ägts av familjen Lundsgaard sedan 2004. Atlantic Floats Danmark, som även det ägs av familjen Lundsgaard, grundades några år senare genom förvärvet av Sæplast Dalvik ehf Island och efterföljande fusion med danska aktiviteter. 

Företagens tidigare ägare Laila Lundsgaard kommer att fortsätta som vd för NP. Niels Martin Lundsgaard fortsätter som teknisk chef och Cecilie Lundsgaard fortsätter som försäljningschef. 

Källa: plastforum.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125