23948sdkhjf

Trenden lovar gott inför hösten

När Svensk Industriförening, Sinf, den 2 augusti presenterade sin Underleverantörsbarometer för Q2 2021, visade den på ett kvartal med markant uppåtgående siffror.

Omsättningen har för underleverantörsindustrin i stort, under andra kvartalet, ökat för hela 63 procent jämfört med Q1 2021. För plastindustrin specifikt, meddelar hela 69 procent av de tillfrågade att omsättningen ökat jämfört med Q1.

I undersökningen uppger hela 59 procent av de svenska underleverantörerna att de förväntar sig ytterligare ökning av orderingången under hösten.  

53 procent av de svarande upplever att vi är mitt i en högkonjunktur. 17 procent anser att vi är på väg in i en högkonjunktur. Dessvärre upplever många av de svarande också att konjunkturen viker inom 6–12 månader. 

-Kvartalssiffrorna visar på en markant uppgång hos underleverantörerna vilket är mycket hoppfullt säger Sinfs vd, Sanna Arnfjorden Wadström. Många behöver nu anställa och Sverige måste komma tillrätta med bristen på utbildad arbetskraft.

I undersökningen uppger 75 procent av underleverantörerna att de drabbats av materialbrist under våren. Materialbristen sträcker sig från plastmaterial, råvaror, stål, kontaktdon till halvledare. Under våren har Sinf också haft underleverantörer som tvingats korttidspermittera på grund av utmaningarna med brist på material.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.063