23948sdkhjf

Intelligent däcklösning

Goodyears nya teknik för intelligenta däck, Goodyear Sightline, riktar sig initialt till fordonsparker.

Goodyear Sightline erbjuder sömlös, säker och tillförlitlig mobilitet för alla fordon, men startar med transportbilar som används för till exempel service ute på fältet, i byggbranschen och för den sista leveranssträckan hem till kundens dörr.

Däcklösningen använder sensorer med molnbaserade algoritmer för att kommunicera med fordonsoperatörer i realtid. Goodyears egenutvecklade tekniker för förebyggande underhåll kan bidra till att lösa många utmaningar som dagens bilförare och fordonsoperatörer står inför. Det handlar om att förutse incidenter, minimera stilleståndstid och övervaka däcktryck och slitage för förbättrad säkerhet och mer kostnadseffektiv mobilitet.

– Ungefär som pulsklockor övervakar hälsodata som puls och syrenivå så övervakar däcklösningen hälsotillståndet hos det intelligenta däcket, berättar Chris Helsel, vice vd för den globala verksamheten i ett pressmeddelande.

I framtiden kommer Goodyears teknik inte bara att ge feedback om däcket utan även om vägförhållandena och på så vis möjliggöra uppkopplad autonom mobilitet. De inledande testerna har visat att man genom att integrera Goodyear Sightline-teknik i fordonets styrsystem kan minska förlusten av bromsprestanda med cirka 30 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094