23948sdkhjf

Ökning med 10 % förutspås

När VDMA, den tyska organisationen för tillverkare av plast- och gummimaskiner höll en webbsänd konferens den 17 juni, sa branschorganisationens ordförande Ulrich Reifenhäuser att 2021 ser ut att bli ett rekordår för den tyska plast- och gummimaskinmarknaden.

Detta till följd av starka inkommande ordervolymer. Branschföreningen förutspår en försäljningsökning på minst 10 procent. 

Vid konferensen redovisades även siffror för det senaste årets export.  

Under 2020 minskade exporten av tyska plast- och gummimaskiner med totalt 11 procent. Leveranserna till USA, där investeringssituationen visade sig vara mycket robust, ökade dock med 8 procent.

Som ett resultat därav intog USA återigen toppositionen bland de viktigaste tyska leveransländerna för plast- och gummimaskiner. Kina, som ligger på tät andra plats, minskade sin export med 3 procent. 

Efterfrågan på maskiner i Kina ökar dock lavinartat under 2020, vilket innebär att Kina fortfarande är den viktigaste försäljningsmarknaden för tyska plast- och gummimaskiner.

De återstående BRIC-länderna, Brasilien, Ryssland och Indien är också viktiga mottagare av tyska plast- och gummimaskiner. BRIC-länderna står sammantaget för 23 procent av den globala exporten av tyska plast- och gummimaskiner. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094