23948sdkhjf

Elsparkcykel i kolfiberkomposit

Amerikanska teknik- och 3d-printföretaget Arevo har lanserat en 3d-printad elsparkcykel, tillverkad i ett enda stycke av kolfiberkomposit.

Elsparkcykeln, Scotsman, vilken företaget tillverkar i Vietnam, produceras med trycktekniken High speed Direct Energy Deposit (DED). Materialet är en industriell kolfiber inkapslad i en termoplastisk polymermatris av polyamid 12. 

Att sparkcykeln och dess ram, styre, styrstam och ståplatta helt och hållet tillverkas av kolfiberkompositen, gör den extremt stark. Samtidigt är den anmärkningsvärt lätt. 

Förutom dess avancerade material och tillverkningstekniker har elsparkcykeln även en uppsjö avancerade funktioner. Med sina dubbla motorer kan den utrustas med så mycket som 2000 watts effekt, ett dubbelt regenererande bromssystem, patenterade kompositdämpare och plats för dubbla, snabbladdande batterier för extra lång körtid.  

Elsparkcykeln Scotsman kostar 2 999 dollar (ca 26 700 kr) och finns tillgänglig för beställning, med global leverans i början av december 2021.  

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078