23948sdkhjf

Euromap publicerar nya kapitel

Specifikationer gällande standardiserat datautbyte för varmkanalsystem och doseringssystem för flytande silikongummi, LSR, ligger nu klara för OPC UA.

Den gemensamma arbetsgruppen bestående av Euromap och OPC Foundation har publicerat två nya delar av OPC 40082-specifikationen "OPC UA Interfaces for Plastics and Rubber Machinery - Peripheral Devices".  

-Detta avslutar arbetet med de två undergrupper vilka bestående av maskin-, utrustning- och styrtillverkare samt MES-leverantörer för standardisering av datautbyte med varmkanalutrustning och doseringssystem för flytande silikongummi (LSR), säger Harald Weber från VDMA Plastics and Rubber Machinery, som lett de olika arbetsgrupperna. 

De två specifikationerna definierar vilka data som ska utbytas via den öppna maskin-till-maskin-kommunikationstekniken OPC UA. Detta inkluderar information för central övervakning av anordningen och processtatus, men också funktioner så att den anslutna formsprutningsmaskinen direkt kan påverka processparametrar.

Genom att specificera tekniken (OPC UA) och innehållet i specifikationerna förenklas integrationen av maskiner och enheter från olika tillverkare i en produktionscell och bäddar in dem i ett system på högre nivå. Vid sidan av engångseffektivitetsvinsterna möjliggör nätverkandet också en riktad kontroll och övervakning av produktionen under drift. 

De publicerade OPC UA-specifikationerna för plast- och gummimaskiner kan laddas ner från OPC Foundation, Euromap och VDMAs webbsidor enligt nedan:

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079