23948sdkhjf

Polyamid för tydligare tandrengöring

FMV GmbH, Albis och Basf har i nära samarbete tagit fram en central komponent i W&H Dentalwerk Bürmoos dentalutrustning Proxeo Ultra PB-530.

Efter en fördjupad analys valdes en opak polyamid, Ultramid Vision, för den upplysta skalan, vilket synliggör den individuellt erforderliga intensiteten för behandlingen. Enheten används för professionell rengöring av tänder med ultraljud och måste kunna motstå daglig användning av desinfektionsmedel för rengöring, samt uppfylla kraven enligt medicinsk praxis.

Den valda kvaliteten, Ultramid Vision B3K DLT UN, har en signifikant bättre motståndskraft mot de desinfektionsmedel som vanligtvis används, jämfört med konventionella Ultramid-kvaliteter, uppger Gilbert Knapp, chef för plastkompetenscentret på FMV GmbH.

Den halvkristallina polyamiden har mycket hög ljustransmission jämfört med standardiserade opaka polyamider upp till en väggtjocklek på 3 millimeter. Kvaliteten finns även i en diffus version för homogen ljusspridning. Kvaliteten kännetecknas också av hög UV- och temperaturbeständighet, reptålighet och kemisk beständighet.

Artikeln är en del av vårt tema om Tekniknytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tillståndet nu i sin hand
Nynas erhåller två ISCC+-certifikat
Hexpols investering för framtiden
Plats- och energieffektiv teknik
Elektriska konceptbilen oli
Johansson känner ingen oro
Andra Nordiska Medier
Process Nordic
Recycling
Packnet

Sänd till en kollega

0.398